Film: Yes Man (2008)



Yes Man ya da Türkçesiyle Bay Evet 2008 yapımı bir film. Süresi 1 saat 40 dakika. Yönetmeni Peyton Reed ve başrollerde Jim Carrey, Zooey Deschanel ve Bradley Cooper var. Filmin künyesiyle ilgili daha çok bilgi için tıklayınız.



Filmimiz eşinden ayrılmış ve o zamandan beri şiddetli bir depresyonda olan Carl (Carrey) ile başlıyor. Carl önüne çıkan her fırsatı, teklifi, olasılığı şiddetle hayatına sokmayarak güvende olabileceğini düşünmektedir. Eski bir arkadaşının önerisiyle bir kişisel gelişim seminerine katılır ve orada bir anlaşma yapar. Önüne çıkan her teklife EVET demek zorundadır artık.



Buradan sonrası filmi izlemeyenler için sonuyla ilgili bilgiler içermektedir. Film bize hayatın bize sunduğu tekliflere açık olmayı çok komik bir şekilde gösteriyor. Hem de aynı zamanda hayır demenin de önemi vurgulanmış. Her şeyin azı karar misali bize ne her şeye evet dememizi ne de her şeye hayır dememizi öneriyor. 


Filmin birçok sahnesi çok güzeldi. Jim Carrey formundan bir şey kaybetmemiş olsa da maalesef oldukça yaşlanmış. Zooey çok güzel oynamış. Yaşlı komşu Tillie, Carl'ın Harry Potter sever patronu Norm, Carl'ın arkadaşları çok iyiydi. Özellikle filmin sonu pek vurucuydu. Sıkıldığım ya da üzgün olduğumda bu filmi tekrardan açıp izleyeceğim, sizlere de aynısını öneririm. Bittiğinde yüzünüzde güzel bir gülümseme kalacaktır. Bir de son söz hayatın size sunduklarına açık olun, ne geleceğini bilemezsiniz.
Tüm fotolar imdb sitesinden alınmıştır.

Sevgilerle,















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap - Paul ile Virginie - J. H. Bernardin De Saint-Pierre

Kitap: Karanlık Cevher Serisi - Philip Pullman

Film: Muhsin Bey (1987)