Film: Wonder Woman 1984 (2020)

 


Olmamış. 

Ben yönetmen değilim, senarist değilim, kameraman ya da set ekibinden biri de değilim. Hiç kurgu yapmadım. Müzikten anlamam. Belki benim haddime değil bir filmi bu derece eleştirmek ama OLMAMIŞ! 

Ne anlattı bu film bize şimdi? 

Resmen fakir edebiyatı yapıldı. Orta Doğu felsefesi. Elindeki ile tamah et yoksa dünyanın çivisi çıkar. Buydu filmin mesajı. Hollywood'un bize vermek için kim bilir kaç milyon dolar harcadığı mesaj bu. Elindeki ile yetin. Daha fazlasını isteme. 

HAYIR!

Birkaç zenginin hayatı rahat etmeye devam etsin diye kimse elindeki ile yetinmek zorunda değil. Herkes insanca yaşama koşullarını hak ediyor. Herkes daha fazlasını dileme hakkına sahip. Hele bir de o daha fazlası için çalışırsa tadından yenmez bile!

Ama filmde böyle mi gösterilmiş? Hayır, herkesin dileği kötüymüş ve onu geri alınca dünya kurtulmuş gibi gösterilmiş. Halbuki dünyada şu an yaşadığından çok farklı hayatlar sürmek isteyen insanlar var. Herkesin bir büyük-küçük travması ve kendisi için hayal ettiği şeyler var. Daha iyi bir hayat sürdürülebilir. Ve bunu istemenin kötü gösterilmesi kabul bile edilemez. 

Dahası filmin kötü adamı da hiçbir şey olmamış gibi gidip oğluna kavuşuyor. E, filmin kötü kadınına ne oldu? Belli değil. Valla spoiler olur, filmin süprizini bozar umursamıyorum. İzlediğim en kötü filmlerden biriydi. Vermek istediği mesajı da beceriksizce, öylesine verivermişler. Her şeyden önce harcadığım zaman yazık.

Ve son bir soru, Chris Pine'ın oynadığı karakter başka bir adamın bedenindeydi. Şimdi Diana o adamla öpüşüp koklaşınca bu adama rızası dışında olduğu için cinsel saldırıya girmez mi? Etik bunun neresinde?

Puanım:0/5 

İZLEMEYİN ve daha iyisini hayal etmekten asla VAZGEÇMEYİN!

Not:1984'te geçmesinin özel bir nedeni var mıydı? Ben anlamadım.

Sevgilerle,



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap - Paul ile Virginie - J. H. Bernardin De Saint-Pierre

Kitap: Karanlık Cevher Serisi - Philip Pullman

Film: Muhsin Bey (1987)